Projecten

Ik werk samen met u om iets moois te maken. Met uw ideeën, en met mijn ideeën en kennis gaan we aan de slag. We dromen en brainstormen en houden de realiteit ook goed in de gaten. Het is soms rechtsaf linksaf voordat we tot een ontwerp komen, maar dan zijn we er dik tevreden mee.

Langdoed singraven

Moestuin en evenementen ruimte

 

De grote ruimte naast het huis van Landgoed Singraven, grenzend aan de Dinkel werd niet volledig benut. Behalve een vijver, tuinloods en een kleine moestuin was de ruimte kaal. Wens was de moestuin uit te breiden en de ruimte geschikt en uitnodigend te maken voor buiten evenementen.  

In het ontwerp werden de bestaande elementen geïntegreerd zodat ze beter tot hun recht kwamen. De bestaande en de nieuwe elementen werden samengevoegd tot één samenhangend geheel. De overgang naar de Dinkel kreeg een natuurlijke uitstraling, terwijl de bestaande semi-formele vijver een meer gedefinieerde ruimte kreeg. Een lang pad met daaraan grenzend de moestuin en kruidentuin werd het verbindende element tussen de verschillende onderdelen. De evenementen ruimte werd omgrensd door een rand van sierbeplanting en een nieuw aangelegde hoogstamfruitboomgaard met bloemrijk mengsel.

Het onderhoudsniveau was tevens een belangrijk uitgangspunt; de team had een aantal uren per week te besteden aan het onderhoud. De beplanting moest daarom overzichtelijk zijn zodat ook vrijwilligers makkelijk hun gang zouden kunnen gaan.

particuliere erf

Woonerf buitenaf

Het jaren ’70 erf werd onderhanden genomen en getransformeerd tot een natuur- en mensvriendelijk woonerf. Één van de uitgangspunten was om een integraal ontwerp te maken waarbij ‘everyday elementen’ (zoals een hardhout stapel) zowel een functioneel als een visueel onderdeel van het erf uit zouden maken.  

De kleurrijke sierborders beperken zich tot dicht bij het huis en worden omgrensd door een duidelijke structuur van hagen. De tuin achter loopt naadloos over in het weiland, wat voor een heel ruimtelijk gevoel zorgt. De bestaande fruitboomgaard werd uitgebreid en er werd een moestuin gecreëerd. Het erf heeft een gezellige en informele sfeer die ruimte laat voor de spontaniteit van de natuur.

De foto’s laat zien dat het soms erger wordt voordat het beter wordt! Geduld is zeker een schone zaak! 

tuin ontwerp

stadstuin

De ondiepe voortuin kreeg een klassieke uitstraling om het huis te complementeren. De hoge boom biedt tegenwicht aan de brede en statige voorgevel. Zachte beplanting met een rustig kleurenpalet beplanting was de insteek. 

tuin ontwerp

stadstuin in the make

De tuin van de nieuw gebouwde gezinswoning kreeg een gezellige zithoek met als achtergrond losse beplanting en een schuur met pergola. De schuur, met ruimte voor een regenton en insectenhotel, is op maat gemaakt.

CONTACT

Jessica Cundall
Nijlandweg 2a 
7251KK Vorden

jcundall@toftontwerp.nl
06-30256970

GEGEVENS

KVK: 71098836
Aangesloten bij de NVTL:
Nederlandse Vereniging voor Tuin- en Landschapsarchitectuur

Algemene voorwaarden: DNR 2011