About

De naam Toft is geen toeval; het woord beschrijft mijn werk en afkomst in een notendop. ‘Toft’ is namelijk een oud Engels woord dat boerderij of woonlocatie met omliggende gronden betekent, en is bovendien verwant met de Nederlandse woorden ‘hof’ en ‘hoeve’. En dat ben ik eigenlijk ook; ik kom uit Engeland, ben verwant met Nederland, en het terrein rondom bebouwing staat centraal in mijn vak.

Even voorstellen

Mijn naam is Jessica Cundall en ik ben geboren en getogen in Engeland. Daar, in 2003, studeerde ik voor een degree in landscape design and planning bij de University of Sheffield. De studie was grotendeels gericht op ontwerp en theorie en hoewel ik me prima daarin kon vinden, kon ik mij interesse naar praktische kennis en de liefde voor het werken met mijn handen in de aarde niet kwijt. Daarom, nadat mijn studie afgerond was, ben ik naar de tuinen van De Wiersse in de Achterhoek gegaan. In deze mooie tuin heb ik als hovenier gewerkt en veel plantenkennis opgedaan en daar ook mijn man ontmoet. Vanuit de Wiersse keerde ik terug naar Engeland om in de tuinen van Great Dixter verder praktische ervaring op te doen. Maar, Nederland had mijn hart gewonnen en in 2007 besloot ik om permanent in Nederland te komen wonen.

Hier begon mijn carrière als landschapsontwerpster bij een groot kantoor. Daarna werkte ik voor een rentmeesters kantoor, en vanuit deze prettige samenwerking ben ik als freelance ontwerpster begonnen. De veelzijdigheid van freelance ontwerpen, waaronder goed contact met klanten, geeft mij veel voldoening. Na een periode van het op een laag pitje te hebben gedraaid, zodat ik veel aandacht aan mijn jonge gezin kon schenken, ben ik erg blij om weer volop aan de slag te gaan. De twee facetten van ontwerpen en praktische kennis blijven voor mij erg belangrijk; ze vullen elkaar aan, en vanuit deze combinatie haal ik steeds veel inspiratie.

geïnspireerd door

Ik weet nog hoe ik plannetjes maakte op een leeftijd van 7 jaar voor mijn tuintje – een stukje van 2 vierkante meter waar ik tussen de bloemen ook wortels kweekte voor mijn cavia’s. Of hoe ik samen met mijn moeder aan het einde van de straat het Engelse platteland in liep, al wandelende de verschillende soorten wilde bloemen te tellen.

Nadenken hoe je iets kan inrichten, een waardering voor de groene omgeving en platteland, en hoe je het groene spul ook nog kan gebruiken in het dagelijkse leven zaten er al vroeg in bij mij. Dit enthousiasme deel ik graag met u. 

De Wiersse cow only painting

CONTACT

Jessica Cundall
Nijlandweg 2a 
7251KK Vorden

jcundall@toftontwerp.nl
06-30256970

GEGEVENS

KVK: 71098836
Aangesloten bij de NVTL:
Nederlandse Vereniging voor Tuin- en Landschapsarchitectuur

Algemene voorwaarden: DNR 2011