beplanting

landschapsontwerper

Als landschapsontwerper werk ik al 15 jaar in Nederland. Zes jaar geleden ben ik als freelancer het landschapsontwerpbureau Toft begonnen.

Ik ben zeer blij dat ik dit vak als freelancer mag uitoefenen en haal veel voldoening door samen met anderen mooie projecten te realiseren. Altijd heb ik de natuur en planten weten te waarderen en het geeft me veel voldoening om deze passie aan anderen over te dragen door middel van het ontwerpen van mooie buitenruimtes. Ik hou van het hele proces van ontwerpen: van het kennismaken met klanten en locaties, tot het gezamenlijk tot stand brengen van een creatief en dynamisch ontwerp, of het gedetailleerd uitwerken van een beplantingsplan. Graag werk ik aan mijn kennis en heb na mijn studie veel praktijkervaring opgedaan als hovenier. Deze praktische kennis komt nog steeds van pas wanneer ik aan het ontwerpen ben. Kortom, ik ga graag aan de slag om onze leefomgeving een stukje vitaler te maken.

De bedrijfsnaam Toft is geen toeval; het woord beschrijft mijn werk en afkomst in een notendop. ‘Toft’ is namelijk een oud Engels woord dat boerderij of woonlocatie met omliggende gronden betekent, en is bovendien verwant aan de Nederlandse woorden ‘hof’ en ‘hoeve’. En dat ben ik eigenlijk ook; ik kom uit Engeland, ben verwant aan Nederland, en het terrein rondom bebouwing staat centraal in mijn vak.

06 30256970  jcundall@toftontwerp.nl
Nijlandweg 2a  7251KK Vorden