Beplanting

Wat mij betreft verdient beplanting een eigen pagina want het bepaalt heel veel in de tuin. En, je kunt het als losse onderdeel aanpakken om je tuin een nieuwe uitstraling te geven. En mocht je een steuntje in de rug nodig hebben qua onderhoud dan kom ik wel langs!

Beplantingsplan

border herstel

Het was tijd om de borders aan te passen – om ze opnieuw in te planten met een verse planten assortiment. De oude heesterrozen vormen de basis en een aantal van de oorspronkelijke vaste planten vinden een nieuwe plek. 

Beplantingsplan

Spontaan & lekker

Deze border is door het jaar heen constant aan het veranderen, en veel van de planten kun je ook nog gebruiken in de keuken. Blaadjes voor in de thee of in de verse sla. Hier en daar groeien er groenten er tussen, en deze zijn ook sierlijk.

Verder is het een border die voor de helft ontworpen is en voor de helft is ontstaan. De vaste planten hebben een doordachte plaats terwijl de een- en tweejarige planten gaan en staan waar ze maar willen. Nou ja, bijna, want als ze de overhand dreigen te nemen worden ze eruit getrokken. Qua onderhoud is het meer een kwestie van sturen in plaats van streng onkruid wieden. Dat er veel spontaan groeit geeft een heel natuurlijk gevoel, en zeker een hele verassende! Eerlijk gezegd kan de natuur zelf heel goed ontwerpen! 

Beplantingsplan

een keer geel

Verschillende tinten geel is een keer wat anders dan paars en roze. Maar niet minder mooi, zeker als het gepaard gaat met verschillende tinten bladeren en hier en daar wat donkere pruim kleuren.

CONTACT

Jessica Cundall
Nijlandweg 2a 
7251KK Vorden

jcundall@toftontwerp.nl
06-30256970

GEGEVENS

KVK: 71098836
Aangesloten bij de NVTL:
Nederlandse Vereniging voor Tuin- en Landschapsarchitectuur

Algemene voorwaarden: DNR 2011