beplanting:
ZORGELOOS GROEN

een kleurrijk alternatief voor 'saai' openbare groen

Zorgeloos Groen is een beplantingsconcept voor de openbare omgeving dat kleur, jaarrond beleving en biodiversiteit biedt. We werken samen met gemeenten, woonverenigingen en zorginstellingen om door het hele land vitale en robuuste beplantingen te realiseren. Het ontwerp, de levering van de planten, de aanleg en het eerste jaren onderhoud worden verzorgd door een enthousiast en vakkundig vast team neergezet, waarvan Toft landschapsontwerp één van de ontwerpende partij is. 

een Zorgeloos Groen beplanting is…

kennis en creativiteit bundelen

Zorgeloos Groen is een concept dat de kennis en creativiteit van verschillende partners bundelt. Kweker Boot en Dart levert de planten en ontwikkelt het assortiment; een cruciaal onderdeel van het concept, want hierdoor blijft het assortiment relevant aan de hedendaagse eisen. Het soepele loop van het project, van de aanleg tot het onderhoud gedurende de eerste drie jaren, valt onder de verantwoordelijkheid van het groenaanlegbedrijf De Enk Groen en Golf. Naast Toft zit ook Buro Mien Ruys aan de ontwerptafel, en verzorgt de beplantingsplannen met name in Zuid Holland. 

Sinds het ontstaan van het concept, 15 jaren geleden, is een vertrouwde kennisbank opgebouwd, die ook als basis dient voor het aangaan van nieuwe uitdagingen; bijvoorbeeld hoe we het beste kunnen omgaan met het veranderende klimaat.

Bij interesse kunt u ook ons website www.zorgeloosgroen.eu

onderscheidend

Als enig beplantingsconcept in Nederland passen we niet alleen vaste planten en grassen toe maar ook rozen, heesters en bomen. We weten deze te combineren tot een harmonieus en boeiende beplanting.

(deze combinatie is niet alleen fraai, maar levert ook een belangrijke meerwaarde voor vogels en kleine zoogdieren die de beplanting als voedsel bron gebruikt en als schuilplek)

waar we meest trots op zijn?

Dat we een bijdrage mogen leveren aan een gezonde een prettige groene omgeving die voor iedereen  is.

een greep uit onze projecten

Ode aan….

Zorgeloos Groen begon 15 jaar geleden, mede onder begeleiding van ontwerpster Anet Scholma, destijds eigenares van Buro Mien Ruys. In 2021 is Toft landschapsontwerp als ontwerpende partij bij het concept betrokken geraakt en heeft alle de ins and outs van het concept van Anet geleerd. De roots van het concept liggen dus in de enorme beplantingskunde en passie die Buro Mien Ruys altijd hoog in het vaandel heeft gehad. Nu dat Anet Scholma met pensioen is, zetten wij het concept met net zoveel passie en kunde voort.

06 30256970  jcundall@toftontwerp.nl
Nijlandweg 2a  7251KK Vorden